Turnikety a branky se používají především jako součást docházkových a přístupových systémů pro zajištění kontrolovaného pohybu osob v budovách. Instalujeme je v podnikových vrátnicích, recepcích, vstupech do areálů, státních úřadech, na sportovištích (bazény, stadiony), letištích nebo kdekoliv jinde, kde je potřeba řešit kontrolu pohybu osob v zabezpečeném prostoru.

turniketyTurnikety dle typu a stupně zabezpečení dělíme do několika základní skupin – nízké turnikety, polovysoké turnikety, vysoké turnikety a bezpečnostní filtry.

Turniket podle způsobu provedení umožňuje a usměrňuje průchod jednotlivých osob v nebo do zabezpečeného prostoru, případně slouží jako bezpečnostní prvek proti neoprávněnému vniknutí do budovy. Ve většině případů musí každá osoba zaevidovat svůj průchod pomocí karty nebo čipu, čímž je dosaženo rovněž získání úplných docházkových dat.

Moderní turnikety

Výsledné mechanické i barevné provedení dodáváme dle potřeby zákazníka. Turnikety jsou vybaveny několika druhy ochranných funkcí, které zajišťují bezpečnost procházejících osob, ale také alarmy, které upozorňují na nežádoucí stavy.

turniketyTurnikety jsou vyráběny v různých konstrukčních provedeních, která se liší podle způsobu použití. Pro běžný provoz se používají tripodové a rotační turnikety, plnorozměrové turnikety slouží k zabezpečení vstupů bez ostrahy. Pro vstup návštěv nebo bezbariérový přístup jsou určeny elektromechanické branky.

Jako doplňující prvky jsou k dispozici různé typy mechanických doplňků pro vymezení kontrolovaného prostoru. Jsou to různé druhy zábradlí, výplní a kotvících komponentů. Dílce jsou v typizovaných rozměrech nebo se vyrábějí na zakázku dle zaměření konkrétní instalace v provedení nerez / bezpečnostní sklo.

Základní typy a možnosti turniketů a mechanických zábran:

  • jedno- nebo obousměrný provoz
  • robustní provedení z nerezu a tvrzeného skla
  • barevný LED indikátor stavu turniketu sloužící k zefektivnění a zpříjemnění provozu
  • detekce směru, polohy a trasy průchozí osoby
  • režim volného průchodu v případě mimořádné události (např. požárního alarmu)
  • nastavitelná rychlost otevírání / zavírání / doby otevření průchodu
  • alarmy upozorňující na neoprávněné vniknutí, průchod ve špatném směru, průchod více osob apod.
  • signalizace povoleného směru průchodu pomocí piktogramů
  • možnost osazení mincovníku nebo čtečky čárových kódů pro vstupenkové systémy
  • certifikace pro EU

Společnost YNOT technologies s.r.o. se zabývá prodejem, instalací, servisem trezorů a trezorové techniky včetně komorových trezorů. Dále nabízíme kompletní řešení v oblasti turniketů, protiteroristických zařízení, balistické ochrany, bankovní automatizace a robotizace.

ynot-turnikety-2Prodej, instalace a servis turniketů provádíme nejen v rámci Prahy, ale po celé České republice a ve státech EU (Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo, Švýcarsko, Rakousko atd.).

Společnost YNOT technologies s.r.o. převzala výhradní zastoupení společnosti Gunnebo CZ.

 

Kontaktujte nás ...

+420 602 203 758

Zavolejte nám nebo využijte tento kontaktní formulář a napište nám svůj dotaz. Rádi Vám odpovíme v co nejbližším termínu.

    KŘESTNÍ JMÉNO *

    PŘÍJMENÍ *

    VÁŠ EMAIL *

    VÁŠ TELEFON

    PŘEDMĚT ZPRÁVY

    MĚSTO - OBLAST

    VÁŠ VZKAZ / DOTAZ:

    Odesláním této zprávy potvrzuji, že uvedené informace a kontaktní údaje jsou pravdivé a souhlasím s tím, aby mě společnost YNOT technologies s.r.o. kontaktovala zpět.